ANSVSA: Amenzi în valoare de 72.000 lei după o acțiune fulger de control în hala de pește din Piața Obor

Spread the love

Pe fondul creșterii consumului de pește și a produselor din pescuit, ca urmare a sărbătorii de Buna Vestire de sâmbăta trecută, inspectorii ANSVSA au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale – fulger în hala de pește din Piața Obor din București.

Au fost verificate 12 unități în vederea asigurării condițiilor de igienă în care sunt recepționate, depozitate și valorificate diverse sortimente de pește si produse din pescuit.

În urma controalelor au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de pește și produse din pescuit.

Principalele neconformități constatate și sancționate au fost:

– nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare, etichetare, ambalare și manipulare a produselor alimentare;

– nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite;

– încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranța alimentelor privind demonstrarea trasabilității produselor se lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităților.

ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze produse alimentare numai din unități sau spații aflate sub control sanitar veterinar.

Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este 0800.826.787 și poate fi apelat gratuit de către cetățeni, din orice rețea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *