Agricultura sustenabilă: Călătoria de succes a Corinei Hodorogea cu Corteva Agriscience

Spread the love

Corina Hodorogea, o femeie fermier dedicată activității sale, din satul Băleni-Sârbi din județul Dâmbovița, se poziționează în fruntea inovației agricole cu proiectul său SELO – o marcă locală de produse alimentare artizanale – susținut de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Această inițiativă cu un potențial de transformare a comunității locale a fost susținută printr-o bursă acordată în cadrul proiectului de granturi educaționale TalentA, unde Corina a obținut locul doi în ediția din 2022, ducând mai departe viziunea sa de a ridica agricultura locală.

Proiectul SELO a început în 2022, producând aproximativ 5.000 de produse artizanale. Până la sfârșitul anului 2023, producția a depășit 10.000, aducând în linia de produse cinci opțiuni noi – murături asortate, dulceață de vișine, dulceață de rubarbă, dulceață de afine și sirop de mentă. Această creștere se aliniază perfect cu angajamentul SELO față de sustenabilitate și dezvoltarea comunității, afacerea lucrând cu materii prime de la fermieri locali care practică agricultura regenerativă, creând o sinergie între aceștia.

Corina, cu proiectul său SELO, își propune să dubleze producția de produse artizanale. Aceste produse realizate manual, inclusiv sosuri, murături și dulcețuri, sunt fabricate meticulos în cantități limitate, reflectând un angajament față de calitate și sustenabilitate. „TalentA a fost esențial în atingerea obiectivului nostru de a dubla producția de produse artizanale SELO. Produsele noastre, în principal fabricate manual, se confruntă cu provocări din cauza costurilor ridicate de producție, atribuite în primul rând sticlelor, borcanelor, ambalajelor și transportului. Toată suma acordată de Corteva Agriscience prin TalentA a fost alocată strategic pentru a aborda aceste centre de cost”, a spus Corina Hodorogea.

Privind în viitor, Corina Hodorogea se dedică consolidării legăturilor SELO cu comunitatea, având o viziune cuprinzătoare pentru anul 2024. Anticipând diverse nevoi, ea și familia sa au îmbunătățit proiectul și au planificat culturilor pentru a satisface aceste cerințe. Accentuând importanța relației cu cei care le cumpără produsele, Corina planifică activități pentru o interacțiune mai strânsă cu clienții, recunoscând valoarea interacțiunii directe dincolo de sfera online în înțelegerea și satisfacerea nevoilor clienților.

„La Corteva Agriscience, recunoaștem rolul fundamental pe care femeile din mediul rural îl joacă în agricultură, iar angajamentul nostru de a le motiva și de a le oferi resursele necesare dezvoltării este neclintit. Prin inițiative precum TalentA, nu oferim doar granturi educaționale, ci încurajăm aceste începuturi care depășesc apoi frontierele în agricultură. Succesul Corinei Hodorogea cu proiectul SELO este unul dintre cele mai bune exemple ale impactului pozitiv pe care ne străduim să-l obținem. Compania Corteva Agriscience este mândră să se poată dedica sprijinirii și încurajării femeilor din agricultură, asigurându-ne că au resursele și oportunitățile necesare pentru a prospera și a da forma viitorului acestei industrii vitale pentru îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor din comunitățile lor”, a declarat Maria Cîrjă, Marketing Director pentru România, Republica Moldova și Ungaria la Corteva Agriscience.

Programul educațional TalentA al Corteva Agriscience a avut un impact semnificativ asupra a peste 1200 de femei la nivel mondial, promovând creșterea lor personală și profesională. Pentru femeile din agricultură, TalentA servește ca un catalizator, depășind granițele și construind o comunitate globală. Proiectul SELO al Corinei Hodorogea exemplifică rezultatele pozitive ale parteneriatelor strategice și practicilor durabile, susținute de Corteva Agriscience prin intermediul inițiativei educaționale TalentA. Acest program nu oferă doar suport financiar crucial, ci creează și o rețea de antreprenoare femei în nouă țări europene, subliniind rolul crucial pe care acestea îl au în modelarea viitorului agriculturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *